Wiratunggallegacy Fans
 
HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Pai TenWunan
3 Petala Langit (30,000HP)
3 Petala Langit (30,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 3

PostSubject: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Thu Jun 09, 2011 1:54 pm

Aku merupakan fanatik Pedang Setiawan sejan dari 1993 lagi...Kini aku lihat trend Pedang makin mengagungkan penjahat dr Jepun, kalau dulu penjahat spt Wira Utama, Penduga Arus, Maharaja Angkasa dilihat sebagai pencabar terhebat kini jaguh2 jepun bermaharajalela. Mohon pandangan...
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46392
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Wed Jun 15, 2011 3:36 pm

hahahahaha..aku juga merupakan fanatik pedang setiawan dari tahun 1989 jadi selain dari tajuk asalmu tu kawan apa lagi yang ingin dikembangkan bahawa pedang setiawan tu mengarut ek

________________________________________________


Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46392
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Wed Jun 15, 2011 3:46 pm

pandangan 1:
kalau sebab dari segi jahatnya dan agungnya jepun tu memang kita bley terima sebab selain dari china jepun juga mempunyai ciri2 dan nilai seni ilmu kehalusan seni persilatannya tersendiri seperti china ,kalau ikut secara global dan amnya media massa seperti sekarang ini bukankah china dan jepun lebih bersaing sengit dalam arena kungfu diketengahkan dalam media berbanding negara asia yang lain seperti thailand?

pandangan 2:
dari segi wtak dalam PS yang sentiasa semakin menaik mungkin salah satu menjaga keaslian watak dan juga salah satu cara perjalanan cerita itu berlalu tanpa sekatan dan banyak sangat flashback berbanding komik2 yang lain,lagi satu watak adalah ringkas dan villain itu sendiri mempunyai chemistry tersendiri macam po jun....yang asal dari cina dan menjadi tali barut pastu gila pastu jadi ok balik n skunk da kamcak tanpa nama sebelum tanpa nama undur diri,macam abang tanpa nama yang tak penah timbul sesangat akhirnya sebab konflik keturunan leluhur raja sakti die muncul dan berkaitan juga dengan kebangkitan raja iblis,percaturan adik beradik kembar iaitu si wira biru dan shen feng,pedang setaiwan kebanyakan cerita nya berkait rapat dan isu utama jarang diubah dan pada pendapat aku ia lebih kompleks berbanding dengan komik lain bukan bermaksu kalah dari segi aksi tapi jalan ceritanya yang membuatkan kekadang pembaca nak ikutkan terlalu lama...

________________________________________________


Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46392
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Wed Jun 15, 2011 3:55 pm

ok pandangan tadi berasaskan umum ek ni pandangan i plak uollzzz:
PEDANG SETIAWAN : ok aper, ssebab salah satunya keunikan pedang2 yang dihasilkan boleh dikatakan setiap pedang mempunyai riwayat tersendiri menyamai logik akal..
hikmat dan ilmu salah satu dari tak lari tarikan komik impressive!!1
watak dan kombinasi villain dan keamanan yang boleh dikatakan turun temurun dan diwarisi cam penduga arus / ateis kuntum / singa merah / yi feng / wira biru / huai mei @ hati pemusnah..etc
siap ada satu cam 'oracle' cam tok ketawa tiga kali dan orang tua naik burung merpati ...penjahat jepun tak kunjung abiss..cina cakap jepun amik hikmat die dan begitulah sebaliknya
citer pasal agungnya wira itu tak kira di pihak baik dan jahat cam karate funae (boley rujuk tak silap aku ep 361 or sebelumnya dalam tahun 2003) sebab time tu kemunculan golok iblis (my feveret)
so dalam 2 tahun ni kisahnya banyak dikaitkan dengan jepun dan si ateis kuntum yang panjang nyaawanya..tapi boleh dikatakan ibu bapa kejahatan sebenar akan terdedah..ingat tak pasal kitab pemusnahan berenam yang pedang sakti dapt time die hilang arah ,dan kemunculan 12 senjata misteri yang tak dirungkai batin syaitan yang xmo balik2 lagi kat neraka pedang ..dan bermacam lagi adeiii menulih kompom tak abih haahahahahah

________________________________________________


Back to top Go down
Pai TenWunan
3 Petala Langit (30,000HP)
3 Petala Langit (30,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 3

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Mon Jun 20, 2011 1:11 pm

Jadi dengan villain2 dr jepun memang dapat diterima pakai buat masa ni....aku setuju...tapi alangkah elok jika cerita ini dapat dikembangkan lagi dengan kemunculan wira2 baru dr cina yang bisa menggugat (tak la over shadow) jaguh lama. Kini tanpa nama dah undur (buat masa ni), penjejak awan hilang, penjejak badai hilang dan tentunya watak baru yang seumpamanya dinantikan...
Jika nak dibandingkan dahulu jarang ada antiklimaks spt skang ni...tapi aku looking forward untuk sesuatu yang mungkin mengejutkan dr Ma Wing Shing...
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46392
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Mon Jun 20, 2011 9:26 pm

bia betik tu..tak baca episod sekarang ni bukan ker PA dan PB dah beraksi 100%

________________________________________________


Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Sun Jul 03, 2011 2:16 am

tanpa nama hilang terus...lepas tu 12 pedang syaitan ape kes?tak de jalan penyelesaiannya...
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46392
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Mon Jul 11, 2011 3:33 am

NANTI ADALA TU ADA KAIT RAPAT

________________________________________________


Back to top Go down
Lima_Dekad
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
avatar



Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 998,900 / $ 1,998,900
Number of posts : 15439
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Wed Aug 10, 2011 7:33 pm

aku rasa citer ni dah banyak ngarut sangat lah

________________________________________________


ORIGIN OF TRAITOR MIAHAHAHA

Back to top Go down
Wunan Ultimate
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar



Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $1,222,200 /$ 3,730,400
Number of posts : 68012
Senjata Utama : p. juara Tempur Pemusnah III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Wed Aug 10, 2011 11:02 pm

jaguh generasi baru yang amat bosan. watak penjejak awan dan penjejak badai dah tenggelam

________________________________________________



__________________________________________________________________________________________
Back to top Go down
Lima_Dekad
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
avatar



Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 998,900 / $ 1,998,900
Number of posts : 15439
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Thu Aug 11, 2011 9:01 am

citer putar belit sangat ..asyik2 jepun jer cam takder seteru len dah

________________________________________________


ORIGIN OF TRAITOR MIAHAHAHA

Back to top Go down
TENNO ZAMRI
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : 144,100/ 254,100
Number of posts : 34255
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
90/100  (90/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Thu Aug 11, 2011 9:15 am

Yup...blk2 persengketaan ngn jepun je...

________________________________________________


KUASA PUTARAN MEDAN MAGNETIK 1 000 000 HP (PL & WT)
KUASA PECUTAN MOMENTUM PERINGKAT KE-15 (PS)
KUASA ANCAMAN DARAH PERINGKAT KE-18 (BX)
KUASA ALAM SEMESTA 100% (KOF)
KUASA GIGA 100 000 GIGA (DRAGON FORCE)
KUASA SUPER SAIYA KE-5 (DBZ)
KUASA TANDA NAGA BERKEMBAR (DQ)
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46392
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Thu Aug 18, 2011 8:17 pm

aku rasa ok jer sebab citer die unik hahahaha

________________________________________________


Back to top Go down
TENNO ZAMRI
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : 144,100/ 254,100
Number of posts : 34255
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
90/100  (90/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Thu Aug 18, 2011 8:19 pm

Mmg unik coz ada saja idea MWS utk mgembangkn jln citer...

________________________________________________


KUASA PUTARAN MEDAN MAGNETIK 1 000 000 HP (PL & WT)
KUASA PECUTAN MOMENTUM PERINGKAT KE-15 (PS)
KUASA ANCAMAN DARAH PERINGKAT KE-18 (BX)
KUASA ALAM SEMESTA 100% (KOF)
KUASA GIGA 100 000 GIGA (DRAGON FORCE)
KUASA SUPER SAIYA KE-5 (DBZ)
KUASA TANDA NAGA BERKEMBAR (DQ)
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46392
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Thu Aug 18, 2011 10:25 pm

seeehinggala sekarang masih flow dan sentiasa ada peminat

________________________________________________


Back to top Go down
TENNO ZAMRI
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : 144,100/ 254,100
Number of posts : 34255
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
90/100  (90/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Mon Aug 22, 2011 6:20 pm

Salah sorg peminatnya ialah aku...

________________________________________________


KUASA PUTARAN MEDAN MAGNETIK 1 000 000 HP (PL & WT)
KUASA PECUTAN MOMENTUM PERINGKAT KE-15 (PS)
KUASA ANCAMAN DARAH PERINGKAT KE-18 (BX)
KUASA ALAM SEMESTA 100% (KOF)
KUASA GIGA 100 000 GIGA (DRAGON FORCE)
KUASA SUPER SAIYA KE-5 (DBZ)
KUASA TANDA NAGA BERKEMBAR (DQ)
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46392
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Mon Aug 22, 2011 9:01 pm

dan juga aku adlah fanatiknya

________________________________________________


Back to top Go down
Tanduk_ Cakar_ Hantu
60 Petala Langit (600,000HP)
60 Petala Langit (600,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 121

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Fri Sep 16, 2011 1:29 pm

saya fans kipassusamahti pedang setiawan
Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Mon Sep 19, 2011 4:33 pm

haha..aku tak joinmana mana
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46392
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Sun Sep 25, 2011 6:52 pm

oo ko tak minat PS ke PK

________________________________________________


Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Mon Sep 26, 2011 2:07 am

aku minat pS..aku baca dari awal..cuma aku tak de koleksi aje
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46392
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Mon Sep 26, 2011 2:26 am

kat johor takde jual jilid ker

________________________________________________


Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Tue Sep 27, 2011 6:06 am

ada jual jilid..tapi tak beli dari awal
Back to top Go down
Pai Xibo
52 Petala Langit (520,000HP)
52 Petala Langit (520,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 62

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Tue Sep 27, 2011 6:38 am

Bce dari awal takde koleksi.... cemane tu bro tak paham le.... pepun nak kate ngarut citernye skang ade le sikit tapi masih dapt trime lagi cume skang kreng best watak Nie Feng plk.
Back to top Go down
masterfikar
94 Petala Langit (940,000HP)
94 Petala Langit (940,000HP)
avatar

Moderator

Level : 3 - Panglima Empayar
($) : 34, 000 / 34,000
Number of posts : 1421
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   Tue Sep 27, 2011 5:36 pm

aku pun stuju dgn mu.
Aku rasa watak Penjejak Awan lebih stylo & misteri.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut   

Back to top Go down
 
Adakah Pedang Setiawan Makin Mengarut
Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Perbincangan Komik Hong Kong /Hong Kong comics Discussion :: Comics World :: Pedang Setiawan Section-
Jump to: